Zomerkamp plusscouts 2013

Zomerkamp plusscouts

Afgelopen mei vond de allereerste editie plaats van het Plusscoutsweekend. Op vrijdag 24 mei toog ’s middags rond een uur of twee de eerste ploeg al richting de Belgische Ardennen om uiteindelijk vroeg in de avond op het kampterrein in Taverneux neer te strijken. Een klein deel van de Plusscouts die het wegens medische klachten niet aankonden om in een tent te overnachten, hadden een huisje gehuurd in het nabij gelegen Houffalize. De lokale friterie beleefde een nachtmerrie toen er een bestelling werd geplaatst voor een kleine 20 man, maar zorgde desalniettemin voor een lekker avondmaal, dat al bij het kampvuur werd genuttigd. Er volgde een gezellige avond bij het kampvuur die tot de kleine uurtjes doorging. De volgende ochtend was het heerlijk wakker worden op het kampterrein met op de achtergrond de stromende Ourthe. Na een heerlijk ontbijtje, voegden de plusscouts die het huisje hadden gehuurd zich bij de rest en was de club weer ‘compleet’. Een GPS-tocht stond op de planning, die na enige vertraging wegens autopech uiteindelijk toch doorgang kon vinden. In de tussentijd was er nog een klein ‘Kingsfall’-toernooitje uitgevoerd. De GPS-tocht was een pittige wandeling, maar in een kroegje in Houffalize hadden we een gezellige tussenstop. Nadat we daar enkele consumpties hadden genuttigd, vervolgden we de tocht naar het kampterrein. Daar aan gekomen werd al snel de BBQ aangestoken en van een heerlijk feestmaal werd gesmuld. Daarna was het tijd voor een quiz. Naast enkele trivia-vragen werd in deze quiz een beroep gedaan op kennis van en over elkaar. Door middel van een vragenlijst die van tevoren door iedere deelnemer was ingevuld, werd er een heuse “Ranking the plusscouts” gespeeld. Nu weten we precies wie er van de plusscouts het meeste aantal kinderen wil en wie er het langst geleden enorm dronken is geweest…. Natuurlijk volgde er weer een kampvuur bleef het nog lang gezellig aan de Ourthe… Op zondag 26 mei stond er nog een bezoekje aan Achouffe op de planning. Nadat we het kampterrein hadden opgeruimd en alle spullen waren ingepakt, vertrokken we richting Achouffe waar we nog een lekker kopje koffie hebben gedronken in een gezellig kroegje, wat door sommige plusscouts gezien werd als een ideaal kampterrein voor een volgende editie van het plusscoutsweekend. Na nog even wat rondgedoold te hebben in de bakermat van de Chouffe-biertjes en we de Chouffe-shop hadden bezocht, begonnen we aan het eind van ons kamp; de tocht terug naar Rooi. Uiteindelijk kwamen we in de loop van de middag terug op de Blokhut. Al met al was het een zeer geslaagd weekend, wat zeker voor herhaling vatbaar is!