Welpen gaan op Smurfenkamp

Welpen gaan op Smurfenkamp

Maandag 20 t/m vrijdag 24 juli 2015 stond voor de welpen in het teken van het jaarlijkse zomerkamp. We gingen dit jaar naar Vught en het thema was Smurfen. De welpen hebben deze week dan ook diverse smurfen geholpen en spelletjes met ze gedaan, maar ook Gargamel en Azraël uit het Smurfendorp verjaagd!

Maandag 20 juli
Vandaag zijn we aangekomen op het Scoutingterrein in Rooi. Daarna hebben we onze spullen op de aanhangwagen gelegd. Toen hebben we de fietsregels besproken en toen zijn we naar ons Smurfendorp Vught gereden. Toen we aankwamen hebben we uitleg gekregen over het bosspel. We hebben het spel Spons, Water en Vuur gedaan, alleen dan in smurfenversie: Grote Smurf, Gargamel en Azraël.
Toen hebben we met de Kleermakersmurf t-shirts gemaakt, bijvoorbeeld met een smurf erop of Gargamel.

Groeten van de Survivalsmurfen

Dinsdag 21 juli
We werden wakker. We hebben lekker geslapen na een avond bij het kampvuur. Na het ontbijt hebben we een zeskamp gedaan met zeven spellen en ondertussen kwam Gargamel langs. Hij probeerde smurfen te vangen.
Toen mochten we oefenen voor de Bonte Avond. Toen gingen we eten. We aten eerst kippensoep en toen macaroni en als toetje dubbelvla van chocoladevla & vanillevla. Dit was het.

Groeten van de Kampvuursmurfen

Woensdag 22 juli
Dinsdagnacht werden we door Potige Smurf wakker gemaakt, omdat hij Azraël had gezien in de bossen rond het dorp. We hebben Azraël toen weggejaagd. 🙂
Woensdag gingen we naar de IJzeren Man. Het was leuk, want we gingen vlotvaren en kratten stapelen. ‘s Middags mochten we vrij spelen en ‘s avonds hebben we een smurfenfilm gekeken.

Groeten van de Tokkelsmurfen

Donderdag 23 juli
‘s Ochtends gingen we bij Natuursmurf amuletten zoeken om Gargamel te verslaan. En toen gingen we bij het kampvuur de smurfeneditie van Weerwolven van Wakkerdam spelen.
‘s Middags hebben we waterspelletjes gedaan, onder andere Gorgelorgel, een hindernisbaan met een natte, koude handdoek in je nek en we hebben Lennerts auto gewassen.
‘s Avonds hadden we een BBQ met Smulsmurf en een Bonte Avond met Muziek- en Lolsmurf. Tijdens de Bonte Avond was er een circus, een dans, een goochelact en een quiz. Het was LOL!!!

Groeten van de Pioniersmurfen

Vrijdag 24 juli
Gedurende de week zijn Gargamel en Azraël verschillende keren langs gekomen en zij hebben geprobeerd smurfen te vangen. ‘s Ochtends na het ontbijt en opruimen van de slaapkamers zijn we daardoor in de bossen een spel gaan doen om ingrediënten te verzamelen voor een toverdrank. Met deze toverdrank hebben we samen met Potige Smurf het Smurfendorp onzichtbaar gemaakt voor Gargamel, zodat de smurfen geen last meer van hem en zijn kat hebben.
Na een laatste lunch zijn we aangefietst naar Rooi. Onderweg hadden we een beetje tegenslag door een lekke band, maar gelukkig was het goed weer en was iedereen in goede stemming, waardoor het fietsen prima ging!
Om 15.30 uur was het kamp dan toch echt voorbij en werden de welpen opgehaald door hun ouders. We zwaaiden ze uit, wensten ze een fijne vakantie, ruimden de laatste spullen op en toen was ook voor ons het kamp voorbij. Wij vonden het heel erg leuk!

Groeten van de Grote Smurfen