Overvliegdag 2015

12 september 2015 – Traditiegetrouw is het nieuwe seizoen van Scouting Rooi ook dit jaar weer begonnen met de overvliegdag. Op de overvliegdag vertrekken de oudste kinderen van elke groep naar hun nieuwe groep. Dit doen we vaak op een ludieke manier waarbij de kinderen ‘uitgezwaaid’ worden door de oude speltak en verwelkomd worden door hun nieuwe speltak. Dit jaar was onze overvliegdag op een bijzondere locatie, namelijk op de boerderij van de familie van den Berkmortel, waar op die dag ook ‘het weekend van het varken’ plaatsvond.

Tijdens ‘Het weekend van het varken’ openen varkensboerderijen in het hele land hun deuren om eens een kijkje te nemen achter de schermen. Bij de familie van den Berkmortel was er dan ook de mogelijkheid om een veewagen van de binnenkant te bekijken, met biggetjes of kuikentjes te knuffelen en te verdwalen in een gigantisch maisdoolhof. Daarnaast waren er door Scouting Rooi allerlei activiteiten neergezet. Zo konden de bezoekers een kussengevecht houden, kratje stapelen of in onze negen meter hoge klimpaal klimmen!

Nadat onze jongste speltakken – de bevers en welpen – ’s ochtends gebruik gemaakt hadden van al deze activiteiten was het zo rond 12.00 tijd om te starten met het overvliegen. Alle kinderen die naar hun nieuwe groep overvliegen moesten over een stormbaan heen. Tijdens deze tocht werden ze door hun oude groep ‘uitgezwaaid’, zij mochten de uitvliegers namelijk bekogelen met natte sponzen. Aan het eind van het parcours stond de nieuwe groep te wachten om hun nieuwe leden te verwelkomen.

Nadat de bevers , welpen en scouts overgevlogen waren, was het tijd om afscheid te nemen van onze oudste jeugdleden. De explorers hebben vier jaar bij elkaar in de groep gezeten en hebben hun laatste jaar als jeugdlid er inmiddels opzitten. Het is nu echt tijd om over te vliegen naar de ‘maatschappij’. De maatschappij werd vormgegeven door de stam, een speltak die eens in de twee weken op de blokhut is en met name bestaat uit leiding en actief betrokken leden. De kersverse stamleden zijn verwelkomd door hun nieuwe speltak en we hopen ze nog heel lang op scouting terug te zien!

We kijken terug op een geslaagde dag en we hopen dat onze jeugdleden het ook zo ervaren hebben. Van de overvliegdag is een kort samenvattend filmpje gemaakt, deze vind je via deze link.