Stam

Leeftijd 18+
Vrijdagavond 21.00 uur – 23.00 uur

De stam bestaat uit mannen en vrouwen vanaf 18 jaar. Volgens Scouting Nederland ben je officieel stamlid tot je 21e, maar in de praktijk wordt hier vaak soepel mee omgegaan. Scouting Rooi kent geen maximale leeftijd voor stamleden. De leeftijd binnen de huidige stam, die grotendeels bestaat uit leiding van andere speltakken, varieert tussen de 18 en 29 jaar. De stam heeft geen leiding, maar een stamhoofd, en komt eens in de twee weken bij elkaar op de blokhut aan het Achterpad voor een activiteit.

Activiteiten variëren van een dropping of klimmen aan een klimwand tot een culinaire avond of het bezoeken van een cabaretvoorstelling en worden telkens door verschillende Stamleden georganiseerd.
De stam is één van de weinige speltakken die geen kamp kennen, maar in plaats daarvan op stamweekend gaan op een locatie in binnen- of buitenland. Het afgelopen jaar was Appeltern deze locatie, waar tijdens het weekend werd verbleven in een Mongoolse tent en waar de stam onder andere ging waterskiën.
Daarnaast is de stam bij veel Rooise evenementen aanwezig ter ondersteuning en om de Rooise samenleving kennis te laten maken met Scouting Rooi.
Bezoek het archief of het fotoalbum van de stam voor een impressie van haar activiteiten.
Wil jij graag eens komen kijken bij de stam en een activiteit op vrijdagavond meedoen? Of wil je liever wat extra informatie over de stam? Neem dan contact met de stam op!