Explorers

Leeftijd 15 t/m 17 jaar
Vrijdagavond 19.30 uur – 21.30 uur

Explorers zijn jongens en meiden en komen elke vrijdagavond samen bij de blokhut aan het Achterpad. De explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die voor ondersteuning van de activiteiten zorgen.

Explorers verzinnen en regelen hun eigen activiteiten, variƫrend van echte Scoutingactiviteiten als klimmen op een klimwand, een dropping, vuur stoken of het bouwen van een grote toren van hout en touw tot activiteiten als karten of een casino-avond.
Daarnaast zijn explorers vaak actief en aanwezig bij Rooise evenementen als de jaarmarkt en de Waterdag om de Rooise samenleving kennis te laten maken met Scouting Rooi. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het jaarlijkse zomerkamp. Met hulp van de begeleiding organiseren de explorers zelf hun kampen. Locaties waar de explorers de afgelopen jaren op kamp zijn geweest zijn bijvoorbeeld Denemarken, Luxemburg, Duitsland en de Belgische Ardennen.
Voor een impressie van overige exploreractiviteiten kun je een kijkje nemen in hun archief of fotoalbum!
Zou jij graag eens een vrijdagavond mee willen doen met de explorers? Of heb je liever eerst meer informatie over de explorers? Neem dan contact op met de explorers!