Leiding worden?

Het kaderteam van Scouting Rooi zorgt ervoor dat elke speltak gedurende het seizoen wekelijks bij elkaar kan komen op de blokhut aan het Achterpad voor een activiteit. Daarnaast organiseert het kaderteam per seizoen verschillende kampen van een weekend of week.
De scouts (18.45 – 20.45 uur) en explorers (21.00 – 23.00 uur) komen op vrijdagavond bij elkaar, terwijl de bevers en welpen (13.30 – 15.30 uur) op zaterdagmiddag bij elkaar komen voor een reguliere opkomst. Een aantal keer per seizoen, dit verschilt per speltak, vinden er activiteiten plaats die een hele dag, een weekend of zelfs een week duren.

Al deze activiteiten, van een speurtocht in de bossen of een dag vlotvaren tot een weekend of een week op kamp, vergen veel voorbereiding en begeleiding, die de leiding van Scouting Rooi verzorgt.

Natuurlijk bestaat het leiding zijn niet alleen uit regelen, voorbereiden en begeleiden, maar kun je zelf ook hele leuke en uitdagende dingen doen! Bij Scouting Rooi kom je terecht in een enthousiaste groep van vrijwilligers die net als jij graag samen met en voor anderen bezig zijn. Door het volgen van trainingen, workshops en bijwonen van vergaderingen doe je nieuwe vaardigheden op die ook door het bedrijfsleven op prijs worden gesteld. Daarnaast organiseert Scouting Rooi gedurende het seizoen verschillende activiteiten voor alle vrijwilligers en kun je zelf ook lid worden van de stam of plusscouts.

Ben jij enthousiast en zou je graag leiding willen worden bij één van de speltakken van Scouting Rooi? Heb jij daar tijd voor én zin in op een vrijdagavond of zaterdagmiddag en ben je minstens 16 jaar oud? Neem dan contact met Scouting Rooi op!