Jantje Beton

Jantje Beton

jantje beton collecte scouting rooi 2014

Afgelopen vrijdagavond 14 en zaterdag 15 februari hebben de jeugdleden van Scouting Rooi gecollecteerd voor Jantje Beton.
Iedereen verzamelde bij het scoutinggebouw waar deze bijzondere opkomst werd geopend. Daarna kregen onze jeugdige collectanten een korte instructie; wat houdt collecteren in, hoe spreek je iemand aan en wat gebeurt er met het geld. Goed voorbereid zijn de kinderen samen met de leiding op pad gegaan.

Omdat Scouting Rooi op twee dagen opkomsten heeft, trokken de explorers (15 t/m 17 jaar), vrijdagavond de Rooise kerkdorpen in en deden de welpen vrijdag (8 t/m 10 jaar) de wijken Eerschot en Heikant aan. Op zaterdagmiddag collecteerden onze jongste leden, de bevers (5 t/m 7 jaar), voor de eerste keer; ze speelden tussen twee collecterondjes een leuk spel en waren erg enthousiast. De welpen zaterdag en scouts (11 t/m 14 jaar) hadden hun lange-afstand-schoenen aangetrokken – zij kunnen wat verder lopen – en deden goed hun best.

De inspanning van de jeugdleden van Scouting Rooi bleek niet voor niets; samen hebben zij een bedrag van €1058,48 opgehaald! De helft van dit bedrag gaat naar Jantje Beton die het collectegeld besteedt aan allerlei jeugdactiviteiten in Nederland, zoals bijvoorbeeld de aanleg van speeltuinen en het aanpassen van schoolpleinen. De andere helft is voor Scouting Rooi en wordt benut voor leuke activiteiten tijdens de komende zomerkampen.
Met het bedrag dat dit jaar is opgehaald, kunnen kinderen in Nederland én onze jeugdleden weer genieten van lekker buitenspelen. Namens Jantje Beton en onze jeugdige collectanten bedankt Scouting Rooi alle gulle gevers!

Lijkt het je leuk wordt om ook een keer mee te doen bij Scouting Rooi, mail dan eens naar info@scoutingrooi.nl voor meer info.

Meer foto’s van de Jantje Beton-actie vind je hier.